Basisschool Sint-Martinus te Burcht
Dorgard gekozen als oplossing
18 november, 2016 door
Basisschool Sint-Martinus te Burcht
Katholieke Scholen Aan de Schelde, Van Ranst Wim
Odoo afbeelding en tekstblok

Fireco branddeur open houder

 

Odoo afbeelding en tekstblok
Veiligheid is de belangrijkste overweging die gemaakt wordt bij gelijk welke beslissing in een school. Meer dan ooit is het ondenkbaar dat er op school een ruimte is die niet kan afgesloten worden voor vuur of ander onheil. Anderzijds zijn er weinig andere plaatsen waar zo regelmatig grote groepen kinderen passeren . Afsluiten en vlotte toegankelijkheid voor kinderen houden risico’s in. Kinderen mag men onervaren gebruikers noemen en al te vaak ontbrak het hen aan zelfredzaamheid om te vermijden dat handjes en vingertjes geplet werden door de sluitbeweging van deuren.
De branddeur openhouder van Fireco komt op een eenvoudige wijze tegemoet aan een eeuwenoud probleem. Het zorgt namelijk voor het veilig openhouden van deuren op momenten dat dit nodig is. Het aanbrengen van het systeem vergt bovendien geen kap- of breekwerk. Ook bedrading is overbodig. Een efficiënte sensor zorgt voor het probleemloos en automatisch afsluiten wanneer een alarmsignaal een bepaalde noodzaak aangeeft.
Ook de levensduur van deuren verlengt merkbaar wanneer men niet langer deuren laat openstaan met behulp van geïmproviseerde en onveilige middelen of voorwerpen die bij een evacuatie enkel voor hinder en gevaar zorgen.

De basisschool Sint-Martinus Burcht kiest voor de Fireco-openhouder als daadwerkelijke remedie tegen het risico op geplette vingertjes zonder de veiligheid van het schoolgebouw in het gedrang te brengen.

Wim Van Ranst
Directeur

 

Delen

 

Deel deze post
Archief