Het probleem met branddeuren
Het probleem met branddeuren
14 april, 2016 door
Het probleem met branddeuren
Connect2Safety

Delen

 

Branddeuren kunnen opsluiten, klemmen en zelfs doden. Dat is niet wat er normaal over wordt gezegd, niet ?

Brandwerende deuren zijn ontworpen om verspreiding van vlammen en rook binnen een gebouw tegen te gaan en om dit te doen dienen ze dicht te zijn.

In de praktijk echter is het dagelijks leven een pak aangenamer en makkelijker wanneer een branddeur kan opengehouden worden om aldus meer bewegingsvrijheid en luchtcirculatie te hebben.

Onderzoek heeft aangetoond dat branddeuren ook daadwerkelijk verwondingen kunnen veroorzaken. Verwondingen zoals blauwe plekken, kneuzingen, geklemde vingers, breuken en zelfs amputaties als gevolg van het dagelijks gebruik van brandwerende deuren, met als belangrijkste oorzaak het gewicht van de deur en de kracht waarmee ze gesloten worden.

In huiselijke omgevingen en in rust- en verzorgingstehuizen, gesloten branddeuren kunnen een gevoel van eenzaamheid en isolatie teweegbrengen. Zwaarder en meer belemmerend dan een gewone deur wordt het voordeel van een dergelijke deur open te houden snel duidelijk.

Daardoor, en ondanks het veiligheidsaspect, is één van de meest voorkomende oplossingen een spie onder de deur.

Een oplossing voor de spie of wig onder de deur

Deuren vastzetten door middel van een spie of wig creëert een serieus risico voor mensen en gebouwen.

Wanneer geblokkeerd in open stand, in het geval van een brand, kunnen vlammen en rook zich ongehinderd en met hoge snelheid verspreiden in het gebouw. De brandwerende deur zal zijn werk niet kunnen doen.

Veiligheidsinspecteurs door gans het land erkennen de noodzaak om branddeuren open te kunnen houden. Ze raden oplossingen zoals branddeurvasthouders, die branddeuren legaal open houden en loslaten in geval van brand, aan. Branddeurhouders zoals Dorgard laten branddeuren toe om hun werk te doen zonder aan veiligheid in te boeten en toch volledig te voldoen aan de regelgeving.

De bewoners van LWPHomes hadden een constant gevecht om hun kamerdeuren te openen en hadden een gevoel van opsluiting. Simon Lee, Operations Manager zei :" Een groot aantal van onze bewoners kampt met een mobiliteitsprobleem. Ze gebruiken wandelstokken, wandelrekken en rolstoelen om zich te verplaatsen. Het personeel moest hen helpen om de deuren te openen en terug naar hun kamer te vergezellen, wat hen een groot stuk van hun vrijheid ontroofde.

Dorgard maakt brandwerende deuren veiliger en gemakkelijker in gebruik

Na het installeren van Dorgard in hun gebouwen waren de voordelen voor personeel en bewoner snel duidelijk.

"De voordelen waren niet te meten. De bewoners kunnen nu hun kamer uit zonder de schrik dat de deur tegen hen klapt of drukt. Ze hebben hun vrijheid terug en we moeten hen niet meer vragen hun deuren dicht te houden. Het is echt een groot voordeel daar ze nu naar binnen en buiten kunnen naar believen.

Dorgard laat toe om branddeuren open te houden onder eender welke hoek, wat een makkelijke toegang verschaft en geen gevecht meer met zware brandwerende deuren.

Het toestel laat de deur los bij het horen van het brandalarm, en voorkomt dus het verspreiden van brand en rook. Dorgard is draadloos en gebruikt dus geen kabels, dit zorgt voor een snelle en makkelijke plaatsing.

Fireco's producten zorgen voor een makkelijke oplossing voor complexe problemen en in regel zijn met de wetgeving.

Mensen en gebouwen zijn veiliger, lokalen zijn makkelijker toegangkelijk en je voldoet aan de regelgeving.


Delen

Deel deze post
Archief