Overtuigd na testopstelling : case study
Instituut voor Tropische Geneeskunde, Antwerpen
30 september, 2016 door
Instituut voor Tropische Geneeskunde, Van Eyndhoven Peter
Odoo afbeelding en tekstblok

Goedgekeurd na intensief testen : Dorgard

In Juli 2016 werd een Dorgard als test opgesteld op één van de zelfsluitende brandwerende deuren in het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen.

Deze deur was al uitgerust met een deurdranger en mede daardoor werd deze deur bijna constant geblokkerd open gezet met een spie.

Zonde uiteraard want wanneer er brand uitbreekt kan deze branddeur haar werk niet naar behoren doen : compartimenteren en zorgen dat de giftige rook, grootste oorzaak van slachtoffers bij brand, zich niet verder kan verspreiden.

Met de Dorgard werd een makkelijk te plaatsen, zonder bekabeling en zonder onderbreking van de normale werkdag, voorzien.

De deur kan nu opengezet worden voor gemakkelijke doorgang ( de deurdranger moet niet telkenmale overwonnen worden ) en bij brand zal de branddeur haar werk kunnen doen. Hieronder de ervaring van Dhr. Peter Van Eyndhoven, Diensthoofd Technisch Beheer

"De deur openhouder van het merk Fireco, verdeeld door Connect2Safety, werd uitgebreid getest op een zelfsluitende brandwerende deur. Wij waren tot dan niet bekend met dit product "Dorgard" en waren dan ook aangenaam verrast met de makkelijke en vlotte plaatsing. Hij voldoet aan onze verwachtingen, is eenvoudig in gebruik en zal zeker worden ingezet daar waar nu nog al te vaak spieën onder de zelfsluitende deuren worden geschoven. Wij hebben nu een legale ( EN 1155 gecertificeerd ) en betrouwbare oplossing voor zowel onze medewerkers als onze bezoekers " 

 
 
 

Peter Van Eyndhoven, Diensthoofd Technisch beheer, Instituut voor Tropische Geneeskunde, Antwerpen

Delen

Deel deze post
Archief