Rudy Gyssens van Ansul over zijn ervaringen met Dorgard en Dorgard Pro
Ansul vertrouwt op Dorgard Pro en Smartsound van Fireco
10 juli, 2018 door
Ansul, Gyssens Rudy

Lees hier de getuigenis van Rudy Gyssens, Safety Consultant van Ansul te Groot bijgaarden

Recentelijk werden 2 deuren in het Ansul opleidingscentrum uitgerust met Dorgard Smartsound.

Rudy Gyssens, Safety Consultant vertelt over zijn ervaringen met de Dorgard van Fireco.

“Al enkele jaren zijn de Dorgards in ons trainingscentrum blootgesteld aan intensief gebruik in ruwe omstandigheden. Dagelijks vinden interventie en evacuatieoefeningen plaats.

De originele Dorgards zijn nu vervangen door de recente Dorgard Smartsound. Deze werken nog steeds akoestisch, het luisteren naar de sirene, maar hebben nieuwe elektronica aan boord waardoor de batterijen langer ( 3 jaar ) meegaan en er niet meer op geluiden niet afkomstig van het brandalarm gereageerd wordt.

Ze reageren feilloos en zijn uiterst geschikt om te reageren in noodsituaties waar compartimentering van het grootste belang is.

Het is een echte aanrader om er uw branddeuren mee uit te rusten wanneer deze om gerechtvaardigde redenen open moeten blijven.

De installatie is uiterst eenvoudig.

In lawaaierige omstandigheden of waar er geen, of vertraagde sirenes zijn, zoals ziekenhuizen, rusthuizen enz stellen we de Dorgard Pro voor.

Dank zij zijn failsafe radio verbinding kunnen de deuren aangestuurd worden door het bestaande branddetectiesysteem. Dure en storende bekabelingswerken zijn daardoor niet nodig.

Deskundig geplaatst door : Van Malderen Sven, Training and Safety instructor
Plaats van indienststelling : Training Center van Ansul     

Rudy Gyssens

Delen

Deel deze post
Archief