Veelgestelde vragen

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden over onze produktenCOmpliance made easy

Stel je makkelijk in orde met de reglementering

Dorgard 

Freedor 
 

Freedor Pro is de draadloze vrijloopdranger van Fireco. Deze werkt FAIL SAFE dit betekent dat als er een probleem is van welke aard dan ook dat de deur naar de veiligste stand gaat : dicht 

Hij wordt door de Fireco zender aangestuurd die op zijn beurt met de brandcentrale gekoppeld is.

Freedor Smartsound is de akoestische versie van dit product. Weinig toepasbaar in België en Nederland omwille van de normeringen die er gelden.

De brandweer en het Ministerie van Binnenlandse zaken laten het gebruik van een akoestisch systeem niet toe in omgevingen waar de normen gelden.

Een vrijloopdranger, ook wel vrijlooppomp genoemd, is een deurdranger die enkel als dranger zal werken wanneer er brandalarm is.

Dit is dus geen gewone pomp. In rust, geen alarm dus, voelt men niet eens dat er een pomp op de deur zit gemonteerd. Op kamerdeuren van woonzorgcentra, ziekenhuizen, kinderdagverblijven is dit een must. De bewoners van woonzorgcentra of kinderen in kinderdagverblijven hebben ook veelal niet de kracht om een gewone deurpomp te overwinnen en de deur open te doen.  

De Freedor Pro is gecertificeerd volgens de EN1155 norm en nog een pak andere normen. Certificaat op eenvoudige vraag verkrijgbaar.

Deafgard 

Deafgard van Fireco is een toestel die "luistert" naar de brandsirene. 

Wanneer de sirene gehoord wordt zal de ingebouwde flits geactiveerd worden en het trilpad, dat onder het kussen geplaatst is, hard beginnen trillen.

Op deze manier worden mensen die doof zijn of slechthorend gewekt.

Neen, Deafgard heeft geen bekabeling nodig. Het heeft een ingebouwde micro die constant luistert en werkt op batterijen.

Op deze manier kan deafgard gebruikt worden in elke kamer van een Hotel, B&B of ander gebouw.

 

Heel belangrijke vraag ! De normen bepalen dat ter hoogte van het hoofdkussen de sirene moet hoorbaar zijn met 75dB. Deafgard reageert vanaf 65dB.

Wanneer Deafgard dus de sirene niet hoort dan is dit niet het probleem van Deafgard maar van de brandmeldinstallatie !

Marktleider in Brand en CO beveiliging

 

 
 

De Gateway zorgt er voor dat alle informatie over uw systeem naar uw smartphone wordt gestuurd.

Cruciale informatie wordt op deze manier snel bezorgd bij de persoon ( personen ) die dit moet weten. Dit kan zowel via de gratis app of via mail.

De Gateway stuurt de volgende informatie door :

- het verwijderen van een detector

- een (bijna) lege batterij

- brand alarm

- netwerk probleem

De Gateway is met een, meegeleverde, netwerk kabel rechtstreeks verbonden met uw router en communiceert met de server van FireAngel via het internet .

De communicatie met de Wi-Safe 2 melders gebeurt via de zendmodules die ook de rookmelders onderling verbindt.

Dat klopt want als de stroom is uitgevallen zal ook jouw router niet meer werken. De FireAngel server zal het uitvallen van de Gateway echter onmiddelijk zien en jouw app zal jou daarvan verwittigen. 

Je kan GRATIS de FireAngel app downloaden voor zowel Iphone als Android.

Jouw installateur zorgt er na de installatie voor dat je een code krijgt toegestuurt. Deze code zal jouw app verbinden met jouw installatie.

Ja, de Gateway kan ook gewoon mails versturen en jouw dus op die manier verwittigen.